Wednesday, February 1

The Event: Kembara ke Amber Court, Genting Highland


The Event: Kembara ke Amber Court, Genting Highland

Tarikh: 4HB - 5HB FEB 2012
Lokasi: Amber Court, Genting Highland


Seperti di tajuknya, ramai yang tertanya-tanya di manakah Amber Court ini. Amber Court Apartment Services adalah merupakan salah satu khidmat sewaan apartment yang terdapat di Tanah Tinggi Genting (Genting Highland) di Pahang.

Terletak di kawasan emas Taman Tema Genting, dengan ketinggian lebih dari 100 kaki dan suhu sejuk di bawah 32 darjah celcius, kawasan ini menjadi satu tarikan buat kami untuk meneraju lensa ke destinasi seterusnya.

Buat teman sekongkol kami - WUJUD - pelawaan menyertai mereka tidak kami sia-siakan. Di samping kami membuka buku penjelajahan kami untuk 2012. Kami mengorak langkah ke tahap seterusnya untuk menggali dan mencari kisah-kisah mistik tanah air. Dengan kerjasama yang julung-julung kalinya bersama WUJUD, The Others bakal membawakan sesuatu yg berlainan dalam jelajah kali ini.

Keunikan

Destinasi kali setelah diamati dan dinilai, ianya memberi keunikan tersendiri, dimana pertama kali akan membuat liputan di kawasan yg masih didiami org dan ianyanya terletak jauh dari kawasan sibuk. Dengan tempatnya yg tinggi, sejuk dan malap sememangnya latar seram itu telah wujud dengan sendirinya.

Pada edisi kali ini, Kami membuka ruang untuk peserta (guest) yang ingin menyertai kami bersama menjalankan aktiviti penjelajahan. (sebelum ini kami hanya membawa seorang hingga dua org sahaja). Kami juga kan membuat 'Live Update di Fan Page, Twitter dan juga Live Video Streaming (di Blog Channel WUJUD) yang akan bersiaran secara langsung dari sana (Real Time). Di mana para pembaca berpeluang berinteraksi secara terus di kesemua laman sosial ini dan kami akan menjawab dari semasa ke semasa.

Aktiviti

* Live Update via Facebook & Twitter
* Live Video Streaming via WUJUD Blog
* Live Chatting

* Penjelajahan tempat (ke Hot Spot di seluruh bangunan ini)
* Voluntary Isolation (Oleh Wujud)
* Footage on-the-scene

dan mana tahu jika kami berpeluang membuat satu sesi belakang tabir? huhu :)

Kepada Sesiapa yang berminat untuk menyertai kami, anda boleh menghubungi kami di:
http://www.facebook.com/pages/The-Others-Clan-Mystic-Adventurer/354094601272632
atau hubungi kami di: 017-4327890 / 019-2924847

Kami mengenakan bayaran RM10 untuk tujuan penginapan dan RM10 untuk pengangkutan sekiranya anda tiada kenderaan. Tarikh tutup adalah Jumaat 3hb Feb 2012.


Ceritera Menarik Amber Court

- Bunyi air menitis di dalam tandas yg kering
- Bunyi tapak kaki berjalan dan memulas tombol pintu
- Bilik-bilik yang kosong tapi mengeluarkan bunyi pelik
- Pintu yang terbuka sendiri
- Penampakan lembaga pelik di sekitar kawasan itu terutama
  di bahagian parking di basement

  Bersama kita nantikan

15 komen:

saya pernah keja disini waktu opening tahun 97....memang seram...

utk live update - kami akan sertakan link nya nanti di fanpage harap maklum

tak pun. boleh call nombor Endi @ Acoi.

sila call saya secepat mungkin kerana kami akan berkumpul pada pukul 6 ptg, selepas waktu itu. kami akan menutup penyertaan - The Others Clan

xde update pape pun cte amber court ni. hmm

bukan kat sini ini hanyalah poster nyer saja sory

untuk pengetahuan saudara management kat amber court ade complain pasal bnda2 ni dibuat kt sana..dorang ckp nk amik tindakan..itu sy x pasti..tp waktu sy pegi awal bln 3 baru ni mmg itu yg penjaga kt situ ckp..tp bagi sy kt mane2 pn ade bnda2 ni sume..tp alhamdulillah la tido kt situ xde ape2 gangguan..suasana mmg best sejuk...

itu kami mmg maklum....
but kami juga tidak mengiklan kan bahwa amber court itu adalah berhantu.... di dalam post ini jga

Next year punya programme,,,,buat lagi bole???

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...