Saturday, March 19

The Others: Shah Alam Trip [ Part 2 ]

Kami juga mengambil keputusan untuk pergi ke beberapa rumah tinggal di situ. Terdapat sebuah rumah banglo tinggal yang agak scary telah kami lawati. Kami berpeluang untuk masuk ke dalam memandangkan tiada sebarang objek yang menghalang dan tiada guard yang ditempatkan di situ.

Rumah Istana @ Banglo Kayangan

Sejarah

Saya terjumpa site your site masa tengah Google rumah hantu Seksyen 12 (nak tengok if ada orang pernah pergi rumah tu, sebab saya dah lalu rumah tu 2 kali, rasa tak best. )
Actually rumah tu bukan rumah Mona Fandey. So memandangkan you’re not sure of it’s story, I nak ceritakanlah. Sebab I berkawan dengan orang-orang yang kenal anak tuan rumah tu. Tapi saya tak nak la nama dipublishkan ke apa, because to be honest, I tak rasa best la nak ceritakan, tapi nak kongsi cerita jugak ahahhaha. So anyway, rumah tu dulu tanah kosong. And tuan rumah tu beli lah tanah tu, nak buat rumah. Orang-orang construction dah cakap awal-awal kat tuan rumah tu, that tanah tu keras sikit. Tapi tuan rumah ni tak percaya benda-benda ni, and dia insist nak buat juga. So bila dah siap semua, ukur la saiz tingkap and pintu rumah tu. The next day datang bawak cermin semua, tapi tak muat, terbesar lah, terkecil lah. So ukur lagi, the next day, same thing happens. Cermin tak muat jugak. Dah berkali-kali ukur, sampai orang construction tu cakap mmg tak boleh nak buat apa. So rumah tu kena abandoned, tuan rumah tu beli tanah kat Seksyen 7, and buat rumah kat situ. Tak tahu la kalau diorg ada try panggil ustaz ke or kena kacau ke, but basically tu la asal-usul Banglo Kayangan tu.
Sumber: Cerita disebalik Banglo Kayangan! | I'm HaƑiz http://www.hafizstory.com/2011/03/cerita-disebalik-banglo-kayangan/#ixzz1HSo9HWG3

Gambar-gambar:
















































PIC DARI KAMERA KEDUA

Ergoproxy dan Black Zidar

Garaj




Hall way

Klo tgk lukisan kat didnding tu, cam gambar congkak kan



Ergoproxy tak merokok waktu ni









7 komen:

Bro, gambar2 hantu yg dapat rakam xde ke? bley mintak share nnti.. :) erm saya pernah baca pasal kisah benar student yg tinggal kat umah sewa di shah alam.. diorang di ganngu penunggu kat umah sewa tue dan akhirnya 2 org mati..

takde la sbb malam tu ramai sgt yang datang kot.. oo pasal cerite tu gambar rumah tu di post yang part 1.. dengar2 ade yang mati tapi tak tau la kesahihan cite tu..

Ada la member saya hari tu pergi rumah tu time tgh hari bawak kawan dia dari Sabah. Member yg dari Sabah ni turun la beriya2 nak amiki gambar dari luar. Time dia tgh amek gambar tu dia terasa bahu dia seperti di tepuk orang tapi takde sesapa..

tempat2 ni sumer mmmg famous n korg je dpt bg good information

hope korang jaga diri, jgn jadi mcm aku n geng.. cari punya cari mcm team korang, g lah pai tgok benda tu pon dah x rasa tkot lgsung. gambar dah beratus dapat. tapi kutaorg cari suka2. xda post kat public. satu je.. terutama pompuan, harap x jadi mcm kita org pas dah x wat sume ni g.. 3-4 tahun kemudian benda ni cari lik kita org n ganggu pai skrg.. so, nasihat satu je.. lau korang dah start wat aktiviti cmni, sedialah pai ke tua... ok good luck guy.. zoeyzozon@yahoo.com

rumah ni mmg lawa n besar..masa krew i bwt ghost haunting kat cnie tersnap la pulak si sop bonjot tgh dok posing...ptut la idong krew msing2 dok bau pandan la ap la...btw..good luck for your guys

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...