Monday, March 28

The Others: Analisa Ukay Perdana

Okey, dalam post ini aku bantu korg untuk review pic yg ada SWEET kat Kawasan tadahan hujan itu. So lihatkan macam mana korang di bawa menyoroti keseraman. Kebiasaanya, didalam satu gambar yang 'jackpot' pasti ada yg lelain juga 'kawan'nya. Kiranya macam, kalau 'diorang' nk tangkap gambar mesti ajak memember lain jugak bergambar sama...


Di dalam pic di atas, di tengah-tengahnya ada pokok dan perhatikan di sebelah kiri pokok, kelihatan satu lembaga seolah menyorok ke belakang pokok.

Kami igtkan itu adalah SWEET (pocong) yang sama pada Pic satu lagi, tapi ada yg mengatakan itu lebih kepada berupa gambaran 'Perempuan menggendong anak'.


Ini adalah pic 241, pic asal yg mempunyai dua penampakan selain Orbs ia juga ada penampakan Sweet.
Pic ini dah dipotong dari pic asal dan di eksploitasikan warnanya supaya lebih jelas. Cuba lihat.

Ini adalah pic yg hanya di CUT tetapi belum di ADJUST warnanya. Perhatikan kedua-dua entiti itu, pixel nya tidak berubah dan tidak pecah. Itu menunjukkan kedua-dua objek ini mempunyai 'body' atau jasad, beerti tebal dan mampat sehingga boleh mengeluarkan cahaya (color) yang kekal seperti daun dan objek lain di dalam pic tersebut.OrbsDetail untuk gambar pertama.Ok dapat? ada byk faktor yg boleh mengganggu penglihatan semasa mengesan entiti di dalam gambar semoga analisa ini dapat memberi panduan kepada semua.


Artikel oleh Surfinv (The Others)

2 komen:

terbaik la walaupun tak dapat ikoot

sweet (pocong) agak comel nmanya...huhu
sop bonjot / pandan (pocong) kteowg gne nama tu hahaha sbb ble ad jer si sop bonjot ni kteowg mst ciom bau pandan..hahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...