Sunday, April 17

The Others: Kembara Bukit Tunku

Edisi Bukit Tunku

Pada edisi kali ini, The Others Clan telah memilih Bukit Tunku sebagai lokasi kami. Bukit Tunku dikenali di Kuala Lumpur sebagai satu Bukit yang menempatkan rumah-rumah orang yang berada dan berstatus. Jika kita pergi ke sana di waktu siang, kita akan dapat lihat banyak rumah-rumah besar (org-org kaya). Di sana juga terdapat banyak rumah-rumah besar yang ditinggalkan dan terbengkalai.

(sila lihat - http://en.wikipedia.org/wiki/Bukit_Tunku )


Jadi ikutlah jurnal kembara kami..

KEMBARA BUKIT TUNKU

Gambar Hiasan
12.00 am

The Others Berkumpul untuk makan-makan dan taklimat pergerakan oleh Encik Endi. Kami memeriksa persediaan dan kelengkapan sebelum bertolak.

1.30 am

Kami mula bergerak menaiki dua buah kereta. Kay dan Endi menjadi pemandu dan kami mula menyusuri Jalan raya Kuala Lumpur di waktu dinihari. Kami bergerak ke simpang Bukit Tunku melalui Damansara dan bila kami memasuki kawasan Bukit Tunku, Endi memberitahu yang kami tiada target mana-mana rumah kerana memang kami tak tahu pun rumah yang mana satu. Jadi kami memutuskan untuk mencari mana-mana rumah yang kami jumpa di sepanjang Kembara kami ke Bukit Tunku.

Setelah beberapa ketika, kami berselisih dengan satu rumah kosong yang hendak dijual. Kami lalu berhenti untuk memulakan Kembara kami.


The Others


RUMAH A

2.00 am

Rumah ini merupakan rumah banglo lereng yang hendak dijual. Lokasinya tidak dapat kami pastikan. Keadaan rumah ni di lereng bukit dan ada tiga tingkat (yg kami perasan )


Selamat Datang

Ikutilah gambar-gambar di dalam rumah tersebut:

The Others

 
Bilik Pembantu di tepi rumah
Di atas adalah keadaan didalam rumah tersebut. Kepada pembaca sila lihat dan amati gambar-gambar tersebut dahulu kerana di dalam post seterusnya kami akan memberikan analisa pada gambar-gambar kami.

Seterusnya

Selesai kembara ke Rumah A di Bukit Tunku.
Seterusnya kembara ke Rumah B di post atas.

Sesiapa nak beli?


4 komen:

takde orang beli ke rumah ni..design dalam cantik..siapala penghuni die kan..mcm rumah zaman british je design die

mcm umah dlm filem permintaan terakhir (zaman 70an)

Kalau ada orb dalam gambar , apa maknanya ?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...