Thursday, April 7

The Others: Kembara Jirat Cina Ukay Perdana

Salam,

Edisi ini adalah yg sepatutnya keluar dahulu tetapi permintaan untuk cerita Mimaland itu telah menyebabkan kami melambatkan post ini..

Ini adalah kisah Kembara kami ke JIRAT CINA UKAY PERDANA.

Terletak di simpang, Lebuhraya MRR2 dan landmarknya ialah Esso dan jirat ni betul-betul belakang Esso. Apabila kita masuk je simpangnya trus nampak kawasan kubur cina.

Kami mendapat tahu ttg lokasi ini daripada forumer di Cari.com yang memberitahu keadaan disini. Waktu sesi Touch and Go dulu pun kami 'dikejutkan' dgn ucapan selamat datang haha. Jadi ikuti pic-pic yg kami dapat dan kami akan cerita mengikut pic nya.
Ini keadaan waktu kami mula-mula masuk..The Others cuma berlima.. tetapi kami ditemani saudara Ulil. Pergerakan kami agak senyap dan berhati-hati berikutan keadaan sekeliling sgt sunyi hanya kitorg jer.
Pada pic pertama tadi kami dah didatangi orbs.Keadaan kubur yg sgt menyeramkan dan sunyi.
Panorama Orbs
Panorama Kubur

Kelihatan orbs berterbangan riang (Kikuri)
Di dalam pic ni ada kelihatan asap rokok tp perhatikan gambar di bawah..Asap didalam bulatan tu kelitaha seperti disedut ke atas.. dan berbentuk tirus...seperti air..

Dua pic yg sama tp menyaksikan kedatangan orbs yg byk..

Ok, habis sudah, walaupun kami byk snap, tapi kami just post pic yg berkualiti jer ok. Lepas balik dari sini. Endi dan Ulil balik Shah Alam berdua dan mengikut kata Endi ada yang mengikut beliau sampai ke depan rumah. Dan Ulil pulak smpi je kat umah dia tgk ada duk atas bumbung. :(

10 komen:

for me yg mmg penakut,post sblm ni biasa2 je,tp this one agak meremang bulu roma. gambar2 semua scary. apesal benda tu mesti nk ikut balik? endi x buat 'salam perpisahan' ker?

Biasanya kalau korang pergi ke tmpt2 mcm ni, sebelum beredar takde ke buat salam perpisahan atau apa-apa yg patut?huhu

ada kami tinggalkan nota terima kasih

u guys can recite ayat kursi before left the place to avoid the things from followed u guys

My son jenis yg ada sixth sense ni...waktu dia 6 year dia mmg takut bila kami balik ke ukay perdana lalu ikut jln bukit antarbangsa coz katanya banyak sgt benda tu berdiri kat tepi jalan sebelah kwsn takungan air tu.....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...